Folkrádió

Marjan Krstic és a Söndörgő az A38-on

Az A38 Hajó közép-európai világzenét és dzsesszt bemutató sorozata, a MOLto Vivace következő koncertjén ropogós balkáni dallamokban, mindent elsöprő recsegős rezekben és finom hangú tamburákban lehet részünk március 8-án.

A fellépők: a gucai fúvósfesztivál fődíjasa, azaz Marjan Krstic és 11 tagú rezesbandája, illetve a kitűnő szentendrei tamburazenekar, a Söndörgő. A koncertekről szokás szerint televíziós felvétel készül, amit a Duna Televízió sugároz egy későbbi időpontban.

Marjan Krstic

Marjan Krstic fúvószenekara hamisítatlan balkáni fúvósegyüttes. A nyolc trombitásból és két dobosból álló, viharos tempót diktáló rezesbanda a jövő szerb fúvósegyüttese, pályafutása most ível felfelé, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2005-ben Marjan Krstic nyerte el a legendás gucai trombitafesztivál fődíját, az Arany Trombitát. Aki szereti a Boban Markovicéhoz vagy a Kocani Orkestarhoz hasonló rezesbandákat, az biztosan nem fog csalódni Marjan Krsticben és szerb válogatottjában.


Söndörgő együttes

A Söndörgő együttes egyfajta családi kezdeményezésként 12 éve alakult Szentendrén, és a város meg is határozta zenei orientációját. Klasszikus balkáni népzenét játszanak, bár annak nem a rezesbanda-hagyományait követik, hanem elsősorban a tambura játssza a főszerepet. A Söndörgő délszláv muzsikája friss és újszerű hang a magyarországi világzenében.

A zenekar tagjai:
Buzás Attila: bőgő, tamburabőgő, ének
Eredics Áron: primtambura, ének
Eredics Benjámin: brácsatambura, ének
Eredics Dávid: furulya, szaxofon, tambura, ének
Eredics Salamon: harmonika,tambura, ének

(2007. március 8., 20:00; A38 hajó - Marjan Krstic & The Serbian All Stars koncertje; km.: Marjan Krstic (Szerbia), Söndörgő együttes (Magyarország)

Fidelio, 2007. március 7.