Folkrádió

Támogasd a Folkrádiót adód 1%-ával!

Tavaly 67-en ajánlottátok föl a Folkrádió Közhasznú Alapítványnak az adó 1%-át, és ebből 379.040 Ft folyt be. Nagyon nagy segítség volt, éves költségeink harmadát fedezi ez az összeg. Köszönjük!

Idén 2017. május 22-ig lehet nyilatkozni arról, hogy adód 1%-ával melyik szervezetet szeretnéd támogatni. Ha szívesen segítenéd a Folkrádiót, és még szabad az 1%-od, élj ezzel a lehetőséggel!

Szervezetünk neve:
Folkrádió Közhasznú Alapítvány

Adószámunk:
18565449-1-09

Sajnos 10 adózóból csak 4 ajánlja föl adója 1%-át, pedig a legtöbb civil szervezetnek egészen kicsi összeg is sokat jelent. Attól tartunk, ez az arány idén még rosszabb lesz, mert 2017-ben a magánszemélyeknek a NAV készíti el az adóbevallást, amit csak ellenőrizni kell, és így sokan elfeledkezhetnek az EGYSZA adatlap kitöltéséről. Kérjük, ha adózol, használd ki a lehetőséget, hogy odairányíthatod a pénzt, ahol legszívesebben segítenél.

A rendelkezés lehetséges módjait és az egyéb tudnivalókat a NAV honlapjáról idézzük:

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 %-áról?

Az adó 1+1% felajánlásáról az új online felületen, vagy a 16SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet. Az adó 1+1% felajánlásáról a rendelkező nyilatkozatot 2017. május 22-ig kell elektronikusan vagy postán megküldenie a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár külön. Ha a munkáltatóját bízta meg bevallási kötelezettségének teljesítésével, a rendelkező nyilatkozatot lezárt borítékban 2017. május 10-ig a munkáltatójának is átadhatja. Rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.
Nyilatkozatát a NAV, lakóhelye szerint illetékes igazgatóságára postázhatja.

A borítékra rá kell írni a rendelkező adóazonosító jelét. Ha a munkáltató küldi be a borítékot, akkor nem csak az adóazonosító jelet kell ráírni, de a ragasztott felületre átnyúlóan saját kezűleg alá is kell írni ahhoz, hogy a nyilatkozat érvényes legyen.

Folkrádió Közhasznú Alapítvány, 2017. február 28.