Folkrádió

Felhívás Mesterek és tanítványok sorozatban való részvételre

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” (Kodály Zoltán)

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet Mesterek és tanítványok elnevezésű előadás-sorozatán való közreműködésre. Olyan hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres vagy énekes szólisták jelentkezését várjuk, amelyek/akik a címben jelzett koncepciónak megfelelő, maximum 90 perces színpadi műsor összeállítását és bemutatását vállalják. A koncertet követően táncházat is tartunk a pályázók közreműködésével.

Célunk, hogy Kodály gondolatának szellemében megmutassuk a folytonosságot, népzenei örökségünk továbbadását, és egy színpadra állítsuk az egymást követő generációkat. A pályázatot három alkategóriában hirdetjük meg:

Revival előadó és hagyományőrző mestere(i)
Revival előadó és tanítványa(i)
Revival előadó, tanítványai és hagyományőrző mestere(i)

Pályázni a magyar nyelvterületről származó, kizárólag hagyományhű előadásmódú és hangszerelésű magyar, illetve nemzetiségi hangszeres és énekes népzenével lehet, az alábbi adatlap beküldésével. A koncertek helyszíne a Hagyományok Háza. (Budapest, 1011 Corvin tér 8.)

A pályázatok beérkezési határideje: 2018. április 13.

A beérkezett anyagokat szakmai bizottság értékeli, az elbírálás eredményéről 2018. április 30-ig értesítünk minden jelentkezőt.

Hagyományok Háza, 2018. február 7.